Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „ARANY-os” BE-JÓ a 46. Zuglói Táncfesztiválon

„ARANY-os” BE-JÓ a 46. Zuglói Táncfesztiválon

A Kőszegen először megrendezésre kerülő május elsejei TÁNC VILÁGNAPJA – ÖRÖMTÁNC KŐSZEGEN c. rendezvény után nem pihentek sokat a BE-JÓ lányok, hiszen 2024. május 4-5-én került megrendezésre a Fórumház Egyesület szervezésében a 46. Zuglói Táncfesztivál – Országos Amatőr Táncverseny, ahol a két nap alatt összesen 1400 táncos mutatta meg tánctudását az ország különböző városaiból, táncegyesületeiből.

Fotóalbum
A BE-JÓ Táncegyüttes több korcsoportja is sikert aratott, az aranyérmek mellé még különdíjas kupák is sorjáztak. ,A BE-JÓ lányoknál hatalmas volt a boldogság, hiszen mind az öt produkciójukkal a dobogó legfelső fokára állhattak. Kettő, három, néhol öt ellenféllel szemben zajlott a versenyzésük.
- A mini korcsoportos lányoknak volt a legnehezebb a mezőnye, de Gazdag Gréta, Kondás Lara, Lengyák Leila, Málovits Zoé, Sarang Noémi, Sebestyén Palmira, Tóth Csinszka és Vadász Zoé a dobogó legfelső fokára állhattak megosztott I. helyezettként a legújabb „Vadnyugati lányok” c. színpadi táncukkal, sőt még egy Fórumház Bajnoka Kupát is kaptak vidám előadásukra. Kondás Lara is aranyérmet vehetett át „Boom Boom Boom” c. szóló pomponos táncára.
- Gyermek korcsoportban került bemutatásra a reneszánsz táncokat népszerűsítő „Palota táncok” c. koreográfia, a zsűri külön is megköszönte az eredményhirdetésnél a különleges produkciót. A lányok éppen ezért az aranyérem mellé még egy Fórumház Bajnoka Kupát is a magasba emelhettek a dobogón állva a kicsikkel kiegészülve.
- A junioroknál már profi kategóriában Baranyai Ramóna, Preiner Kiara és Schönfeld Mónika vehette át az aranyérmet Baranyai Katalin „Masters of Tides” c. majorette show koreográfiájára. Az aranyérem mellett a zsűri még Különdíjas Kupával is jutalmazta a lányok előadását.
Már az esti órákban került sor a junior színpadi tánc-kategóriára. Itt is megosztott első helyen végeztek a lányok „Mi corazón” c. spanyolos hangvételű táncukkal.
A versenyre utazásunkat nagyban megkönnyítette a Bersek iskola Szülői Munkaközösségétől kapott anyagi támogatás és a Táncsics Pétertől kölcsön kért kisbusz. Külön köszönöm a kísérő anyukák-apukák nélkülözhetetlen segítségét is.


Horváth Márta
művészeti vezető