Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > VII. Esélyegyenlőségi nap

VII. Esélyegyenlőségi nap

A VII. Esélyegyenlőségi napon járt 10 felső tagozatos gyerek a Dr. Nagy László EGYMI-ben.
Minden évben nagyon szívesen veszünk részt ezen a programon.

Fotóalbum
Most is 10 állomáson mutatták be a látás és mozgássérült emberek mindennapjait. Önkéntesekkel: vakokkal és gyengén látókkal beszélgettünk. Kipróbáltuk azokat a speciális, szimulációs szemüvegeket, melyek segítségével úgy láttunk, mint akinek szürkehályogja, makula degenerációja van, csőlátó, cukorbeteg vagy teljesen vak. Bekötött szemmel társasjátékoztunk, fehér bottal tájékozódtunk, csörgő labdával katonai játékot játszottunk. Utóbbit a háborúban megvakult amerikai katonák találták ki. Talán a legjobb állomás a vakvezető kutyák bemutatója volt. 3 labrador kutyát hoztak el a rendezvényre. Gazdájukon szinte alig lehetett észrevenni, hogy szinte teljesen vak. Egyik állomáson kipróbálhatták a gyerekek, hogy milyen kerekesszékkel közlekedni.
Szemléletformáló, tanulságos órákat töltöttünk el. Biztos vagyok abban, hogy picit másképpen viszonyulnak a résztvevő gyerekek a fogyatékkal élőkhöz.
Köszönjük a szerevezőknek ezt a szép délelőttöt.

Kovácsné Zsolt Andrea
kísérő tanár