Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Olvass és írj Anne Frankkal!” című vándorkiállításon jártunk

„Olvass és írj Anne Frankkal!” című vándorkiállításon jártunk

A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár „Olvass és írj Anne Frankkal!” című vándorkiállítás interaktív foglalkozására látogattunk el a 7. és a 8. osztályos diákjainkkal.

Fotóalbum
Az órákon tanulóink megismerkedtek Anne életének fontos mozzanataival, és az amszterdami Anne Frank Ház oktatási csoportja által kidolgozott feladatokon keresztül az emberi jogokkal, a világtörténelmi háttérrel és természetesen Anne naplójával is. A nyolcadikosok foglalkozásán részt vett Hédi Fanni, az Anne Frank Ház oktatási csoportjának munkatársa is, aki nagyon fontosnak tartja a kiállításhoz kapcsolódó foglalkozások sokszínűségét, a különböző korosztályokhoz igazított pedagógiai módszerek változatosságát.
Az Anne életét bemutató rövid videófilm megtekintése után a hetedikes diákok fotók és a kiállítási anyag segítségével egy olyan időszalagot alkottak meg, amely rámutatott a világtörténelem és a Frank család életének eseményeire is. Utána a szabadidő eltöltésének általuk kedvelt formáit választották ki, melyeket a tanulók napjainkban bármikor végezhetnek, ugyanakkor szomorúan állapították meg, hogy Anne-nak ezekből szinte semmire nem volt lehetősége, csak írni és olvasni tudott a bujkálása 2 éve alatt!
A foglalkozás végén egy mentimeter online kvízt töltöttek még ki tanulóink, melynek segítségével egy szófelhőt alkottak Anne tulajdonságaiból.

Bízunk benne, hogy a személyes sorsok, tragédiák megismerésével, az ilyen típusú - fotókkal, visszaemlékezésekkel dolgozó - kiállítások megtekintésével közelebb tudjuk hozni, érthetőbbé tesszük diákjaink számára a távoli és gyakran nehezen értelmezhető történelmi tényeket is.
Köszönjük a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár legújabb érdekes vándorkiállítását, és köszönjük a múzeumpedagógiai foglalkozások lehetőségét is.

Kovácsné Szabó Éva és Horváth Márta szaktanárok