Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Ballagás és tanévzáró ünnepély

Ballagás és tanévzáró ünnepély

„Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem;
Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;
Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés;
Merész leszek, mert annak kell lennem;
Barátja leszek mindenkinek - ellenségnek, társtalannak;
Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot;
Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet;
Felnézek... és nevetek... és szeretek... és magasba emelek.”

Fotóalbum
Június 25-én délután nagyon szép időben tartottuk tanévzáró ünnepélyünket a nyolcadik osztályos diákok ballagásával összekötve.
A hetedikesek nevében Garamszegi Abigél köszönt el diáktársaitól. Pusztai Bianka búcsúzó gondolatai és Baranyai Ramóna hegedűszólója után Bak Emma felkötötte a ballagó nyolcadikosok szalagját a Bersek iskola dísz zászlajára, melyet ezek után átadtak a hetedik osztályosoknak. Iskolánk igazgatónője, Kovácsné Szabó Éva köszöntő beszédében az eltelt tanév közös eredményeiről, nehézségeiről, sikereiről, programjairól szólt. Tanulóink szépen, eredményesen, sokszor kiemelkedően szerepeltek a tanulmányi, kulturális, művészeti és sportversenyeken. A legügyesebb, legszorgalmasabb diákok, sportolók felkerültek az iskola Büszkeségtablójára, ahol a fényképük mellett a részletes eredményeik is olvashatók. A kiváló tanulmányi eredményt elért tanulóknak iskolánk igazgatónője jutalomkönyvet adott át, a nyolcadikosoknál először Varga Samunak. Alasz Marcell a jutalomkönyvön kívül még alapítványi jutalmat is átvehetett Kiss Lajos Csabától, a kuratórium elnökétől. Azok a 8. osztályos tanulók, akik nyolc éven át kiemelkedő tanulmányi eredménnyel és szebbnél szebb versenyeredményekkel öregbítették iskolánk hírnevét, díszoklevélben, jutalomkönyvben, Emlékérem a Bersek József Általános Iskoláért valamint alapítványi továbbtanulási támogatásban részesültek. Ők Bak Emma, Kumánovich Kinga Nóra és Pusztai Dominik.
A „Bersek József Általános Iskoláért” emlékplakettet a kollégák szavazatai alapján idén Szabóné Király Éva Anna tanárnő vehette át, hiszen már sok éve aktívan és eredményesen dolgozik iskolánkért.
Nyugdíjba vonulása alkalmából, több mint 4 évtizedes oktató-nevelő munkáját elismerve és megköszönve, „Pedagógus Szolgálati Emlékérmet” átadva búcsúzott el az igazgatónő Kiss Lajos Csaba tanár úrtól.
Az igazgatónő külön köszöntötte a jelenlévő Preiner-Pesti Krisztina SZM-elnökasszonyt is, kiemelve a Szülői Munkaközösség állandó és odaadó segítségét a különböző iskolai programoknál.
A tanévzáró ünnepélyt még a BE-JÓ Táncegyüttes mini művésznőinek Aloha c. tánca és a Kocsisné Pethő Judit tanárnő által vezetett kórus Vakáció dala színesítette.
Kovácsné Szabó Éva igazgatónő szavait idézve…
A 2023/2024–es tanévet bezárom, találkozunk szeptember 2 – án, a tanévnyitó ünnepélyen.
Szép, élményekben gazdag, balesetmentes nyarat kívánok!
A ballagó nyolcadikos diákokhoz szólva:
Ne adjátok fel az álmaitokat, terveiteket, mert a jövő a tiétek! „Miért félnénk, miért élnénk, ha nem egy álomért!” Ahogy Kossuth Lajos is mondta a 19. században:
“Soha le nem mondani
Soha el nem csüggedni
Ha kell mindig újra kezdeni”

Sok sikert kívánunk a jövőben, álmaitok váljanak valóra, de maradjanak meg a szép emlékek, amelyek mindig arra emlékeztetnek Benneteket, hogy „Jó volt bersekes diáknak lenni!”

Horváth Márta főszervező