Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
Munkanapokon az intézmény nyitvatartási ideje: 7.00-18.00
Bersek József Általános Iskola,
Horvátzsidányi Tagiskolája
Horvátzsidányi Tagiskola
Iskolánkról:

A mai intézményről

Az iskola 1969/70. tanévtől körzetesített. Az 1969-ben birtokba vett épület már nem iskolaként funkcionál.
A tantermek száma egy időben kevésnek bizonyult, így közvetlen szomszédságában, közös udvarral egy új iskolaépület is felépült 1992-ben. Ebben az épületben folyik jelenleg az oktatás. Külön épületben működik (1973-óta) konyha és ebédlő.

Az iskola központi helyen, parkosított környezetben található. Rendezett játszóudvar és sportpálya tartozik hozzá, ami nemcsak a tanítványokat, hanem a környékbeli fiatalokat is vonzza.

Az iskola 2007-től már csak alsós tagintézményként működik.

2009-től az úgynevezett "kisiskolában" folyik a tanítás, mivel a nagyiskola épületét az alsós tagintézmény gazdaságtalanul tudta volna csak használni. Ezért a kisiskolában kisebb átalakítás zajlott le, amikor a legnagyobb osztálytermet ketté választották, valamint az egyik szertárból is egy kis termet alakítottak ki. Az egyik terem a 3., a másik a 4. osztály tanterme.
A két legnagyobb terem az 1. és a 2. osztály tanterme. A régi szertár jelenleg az iroda.

Az iskola barátságos környezete, légköre a tanulók jókedvű iskolába járásának is záloga.

Tornateremmel nem rendelkezünk. Hiányát jó időben nem érezzük, mivel aszfaltos futball - és röplabda pályánk van. Rossz időjárás esetén azonban a szomszédos kultúrotthon nagytermében lehet megtartani a sportfoglalkozásokat.

Létszámunk szépen lassan emelkedik. Nagyon figyeljük, keressük a pályázati lehetőségeket, amelyekkel az elöregedett épület felújítását szeretnénk megvalósítani. Addig is ügyelünk környezetünk tisztaságára, folyamatosan aktualizálva vannak falaink. A szülők segítségével virágosítás is zajlott, valamint az iskola külső környezetének alakításában is segítséget kapunk tőlük.